Hărătău & Asociații

Haratau_2_square
Societate civilă de avocați

Hărătău & Asociații

Haratau_2_square
Societate civilă de avocați

Acest conținut este protejat cu parolă. Pentru a-l vedea, te rog să introduci parola mai jos:

Infracțiuni contra persoanei

Potrivit unor statistici recente, infracţiunile comise contra persoanei reprezintă 21,1% din totalul infracţiunilor sesizate.

Experiența noastră în dosare penale puternic mediatizate, ce au ca obiect infracțiuni de terorism, tentative de omor prin împușcare, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, ș.a., în care societatea noastră a acordat asistență juridică, ne recomandă ca specialiști în acest domeniu al dreptului penal.

Infracțiuni contra familiei

Acest tip de violență poate îmbrăca mai multe forme, și anume violența fizică, violența psihică ori violența sexuală. Rata infracțiunilor de acest gen cunoaște variații în România, în prezent procentul victimelor unor astfel de infracțiuni fiind destul de ridicat.

Urmările imediate ale acestor infracțiuni pot fi de la infirmități permanente până la pierderea unuia/unora dintre membrii familiei.

De aceea, apărarea echipei noastre va avea în vedere utilizarea celor mai bune și efective strategii de tragere la răspundere penală a celor vinovați de săvârșirea acestor infracțiuni, dar și obținerea unor daune morale care să ”compenseze” pierderile suferite.

Infracțiuni privind regimul drogurilor

Într-o lume precum cea de azi, în continuă mișcare și trasformare, consumul de droguri licite sau ilicite a devenit un reper în ceea ce înseamnă tragerea la răspundere penală.

Suntem în măsură să vă oferim încrederea într-o apărare elaborată și eficientă luptând pentru dvs. pentru obținerea unei situații juridice favorabile.

Infracțiuni contra patrimoniului

Infracţiunile contra patrimoniului în România sunt favorizate de factori socio-economici (şomajul, lipsa unor soluţii de reintegrare socială, degradarea mediului educaţional şi legislativ).

La acestea se adaugă lipsa reacţiei publice la comiterea unor astfel de fapte şi tratarea cu superficialitate a măsurilor de protecţie recomandate de organele de urmărire penală.

Astfel, infracţiunile contra patrimoniului reprezintă 51,6% din totalul infracţiunilor sesizate.

Pe fondul dinamicii fenomenului infracţional se constată o creştere a infracţiunilor de înşelăciune (+14,5%) acestea fiind urmate de infracțiunile de furt, tâlhărie și distrugere.

Experiența echipei de avocați ai Hărătău & Asociații în apărările oricăror părți implicate în săvârșirea unor astfel de infracțiuni se raliază pe demontarea pas cu pas a tuturor elementelor constitutive ce converg la reținerea sau nu a unei astfel de infracțiuni.

Infracțiuni de corupție și de serviciu

Potrivit Convenției civile asupra corupției adoptată la Strassbourg la 4 noiembrie 1999, ratificată de România prin Legea nr. 147/1 aprilie 2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 260/18 aprilie 2002, corupția a fost definită ca fiind fapta de a solicita, de a oferi, de a da sau de a accepta, direct ori indirect, un comision ilicit sau un alt avantaj necuvenit ori promisiunea unui astfel de avantaj necuvenit care afectează exercițiul normal al unei funcțiuni sau comportamentul cerut beneficiarului comisioniului ilicit sau avantajului necuvenit ori promisiunii unei astfel de avantaj necuvenit.

Fără îndoială că infracțiunile de corupție și de serviciu reprezintă una dintre prioritățile organelor de urmărire penală.

Organele de urmărire penală au obligația de a asigura independența investigațiilor și efectuarea anchetelor cu imparțialitate atât în cazul infracțiunilor de corupție, cât și în cel al infracțiunilor de serviciu.

Echipa noastră se va asigura ca activitatea organelor de urmărire penală să îndeplinească toate aceste criterii imperative.

Echipa de avocați ai Hărătău&Asociații își apără cu profesionalism clienții împotriva acuzațiilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, ș.a.

Experiența și pregătirea noastră asigură o apărare complexă și eficientă în obținerea celor mai bune rezultate favorabile clientului.

Strategia de apărare este evaluată și stabilită în funcție de probele existente pentru a vă îmbunătăți situația juridică, în măsura în care acest lucru este posibil din punct de vedere legal.

Malpraxis

Malpraxisul în România este o problemă extrem de sensibilă și delicată. Experiența noastră ne califică în a vă oferi cele mai pertinente opinii legale dacă sunteți implicat într-o situație determinată în orice mod de un caz de malpraxis.

Cu o legislație deficitară, echipa noastră reușește să găsească parghiile legale eficiente pentru a vă garanta o apărare la cel mai înalt nivel.

Accidente rutiere

Producerea unui accident rutier are de cele mai multe ori consecințe dintre cele mai grave, de la vătămări corporale, infirmități fizice și până la pierderea de vieți omenești.

Pe lângă toate aceste urmări, în cele mai multe cazuri suferințele fizice determină și suferințe psihice incomensurabile.

Întotdeauna companiile de asigurări încearcă să determine victimele unui accident rutier să accepte mai puțin decât ele ar fi îndreptățite să primească.

Abordăm fiecare caz pornind de la posibilitatea încheierii unui acord cu asigurătorul.

Însă, chiar și în această situație de la început pregătim dosarul cu aceeași seriozitate ca pentru judecată în fața unei instanțe.

Strategiile noastre de apărare converg către obținerea unor despăgubiri (materiale/morale) cât mai mari (adăugând și cheltuielile de judecată).

Înainte de a accepta o ofertă de despăgubire propusă de o societate de asigurare contactați-ne cu încredere!

Infracţiuni economice

Evaziune fiscală, spălare de bani, infracțiuni privind codul vamal, infracțiuni prevăzute în Legea nr. 31/1990

Experiența complexă a avocaților noștri în domeniul infracțiunilor economice acumulată ca urmare a multitudinii dosarelor penale în care am fost implicați, precum și a pregătirii noastre profesionale, ne recomandă ca fiind cea mai bună soluție în asigurarea unei apărări eficiente pentru dvs.